BLOG

Curajul de a incepe

Se spune ca o calatorie de 1000 de mile incepe intotdeauna cu primul pas. Dar cati dintre noi vrem sa facem aceasta calatorie de 1000 de mile? .

Raspunsul sta in ceea ce ne dorim si ceea ce vrem sa gasim la capatul drumului. Adica rezultatul calatoriei, recompensa, obiectivul nostru pe care, trebuie sa ni-l dorim cu adevarat, din tot sufletul, cu toata fiinta noastra pentru a porni la un drum atat de lung si deseori sinuos si presarat cu obstacole.

Si totusi, dintre noi toti cei care ne dorim ceva destul de mult sau am vazut o recompensa pe care ne-am dori-o, mult prea multi renuntam sa pornim cu adevarat.

Mai intai cercetam intens daca este adevarat si posibil sa obtinem lucrul dorit, mai apoi studiem drumul pe care trebuie sa-l parcurgem sau ce anume trebuie sa facem, unii dintre noi ne facem si un plan de actiune si, dupa ce am studiat mult si bine parcursul catre obiectivul nostru, renuntam sa mai pornim.

De ce?

LIBERTATE FINANCIARA SAU SIGURANTA FINANCIARA

Salut. Daca atunci cand citesti un astfel de titlu te gandesti ca le ai pe amandoua asta inseamna fie ca ai propria ta afacere de succes care functioneaza fara ca tu sa te implici prea mult iar atunci cand te intorci dintr-un concediu prelungit o gasesti si mai profitabila sau, a doua varianta, ai un venit lunar net pasiv mai mare de 20.000 de euro si stii exact ce faci cu acesti bani astfel incat venitul creste in fiecare an.

Nu este asa?

Daca a doua parte a titlului iti iese in evidenta probabil esti:

- fie liber profesionist si oferi un tip de servicii in domenii precum cel al sanatatii (vezi doctori, terapeuti, etc), in domeniul consultantei (juridic-avocati, economic- contabili, economisti), reparatii si mentenanta (ingineri, mecanici, electricieni, etc), in domeniul educatiei dar si in altele,

- fie esti angajat (la stat sau in domeniul privat);

- fie esti angajat in propria firma, de obicei mica, singur sau ai cativa angajati.

In aceasta situatie te linistesti cu faptul ca ai un venit constant pentru a prinde si luna urmatoare sau a-ti intretine un stil de viata (mai modest sau mai bogat) si nici macar nu indraznesti sa visezi la libertatea financiara ( un subiect tabu printre angajati).

Dar in acelasi timp ceva iti lipseste si daca esti constient, te afecteaza evident si de multe ori chiar dureros: lipsa posibilitatii de a-ti mari in mod substantial venitul sau lipsa unor optiuni financiare solide.

Daca lipsesti de la munca, ca si liber profesionist sau angajat, venitul tau se opreste (pentru ca evident tu faci totul si nu iti mai poti servi clientii sau sefii cand lipsesti) si atunci nu iti poti permite nici concedii mai dese iar timpul cu familia este redus la maxim 8 ore pe zi (restul de 8 ar trebui sa te odihnesti).